Create an account
Koszyk
Brak produktów
Stan: Produkt chwilowo niedostępny
Białe, czarne i zielone
Pierniczki skomponowane z zieloną aromatyzowaną herbatą oraz Migdałami
W czekoladzie | tak |
Glazurowane | tak |
Z nadzieniem | tak |
Nadzienie o smaku czarnej porzeczki otoczyliśmy długo dojrzewającym ciastem. Jego leżakowanie od początku było u nas najważniejszym etapem produkcji. Zachowaliśmy ten proces w oryginalnej formie, podczas gdy inni dawno o nim zapomnieli. W chłodzie piwnic korzenne przyprawy przesycają aromatem piernikowe ciasto, które nabiera znamiennej słodyczy.
Waga: 150g
Składniki: biała czekolada 30% (cukier, tłuszcz kakaowy, mleko pełne w proszku, serwatka w proszku, emulgator: lecytyna sojowa, aromat), mąka pszenna, nadzienie 19 % (przecier jabłkowy, cukier, zagęszczony sok z czarnej porzeczki 0,2%, substancja żelująca: pektyny, regulator kwasowości: kwas cytrynowy, substancja konserwująca: sorbinian potasu, aromat, zagęszczony sok aroniowy), cukier, mąka żytnia, skrobia ziemniaczana, barwnik: karmel, substancja spulchniająca: węglany amonu, przyprawy, sól, regulator kwasowości: kwas cytrynowy.
Wyrób może zawierać jaja, orzeszki arachidowe i orzechy.
Warunki przechowywania: wyrób przechowywać w temperaturze do 18oC i wilgotności względnej do 75%.
Wyrób spełnia wymagania normy PN-A-88120:2000
„Wyroby ciastkarskie czekoladowane, w masie czekoladopodobnej i polewie kakaowej”.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA | na 100 g |
wartość energetyczna | 1652 kJ /392 kcal |
tłuszcz | 9,3 g |
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 5,5 g |
węglowodany | 70 g |
- w tym cukry | 48 g |
białko | 5,4 g |
sól | 0,16 g |
Pierniki w deserowej czekoladzie to jedne z naszych najdostojniejszych wyrobów. Większa ilość ciasta piernikowego oraz znaczna ilość nadzienia morelowego, zadowolą nawet najbardziej wybrednych smakoszy.
Składniki: czekolada 23% (cukier, miazga kakaowa, tłuszcz kakaowy, emulgator: lecytyna sojowa, aromat), mąka pszenna,nadzienie 21 % (przecier jabłkowy, cukier, zagęszczony przecier morelowy 0,2%, substancja żelująca: pektyny, regulator kwasowości: kwas cytrynowy, substancja konserwująca: sorbinian potasu, aromat, barwnik: kurkumina), cukier, mąka żytnia, skrobia ziemniaczana, barwnik: karmel, substancja spulchniająca: węglany amonu, przyprawy, sól, regulator kwasowości: kwas cytrynowy.
Wyrób może zawierać: jaja, mleko, orzeszki arachidowe i orzechy.
Waga: 145g
Warunki przechowywania: Wyrób przechowywać w temperaturze do 18 oC i wilgotności względnej do 75.
Wyrób spełnia wymagania normy PN-A-88120:2000
„Wyroby ciastkarskie czekoladowane, w masie czekoladopodobnej i polewie kakaowej”.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA | na 100 g |
wartość energetyczna | 1600 kJ /379 kcal |
tłuszcz | 7,5 g |
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 4,5 g |
węglowodany | 69 g |
- w tym cukry | 47 g |
białko | 5,1 g |
sól | 0,09 g |
Migdały prażone oblewane czekoladą deserową, mleczną i białą.
Waga: 200 g
Składniki: czekolada 25% ( cukier, miazga kakaowa, tłuszcz kakaowy, emulgulator: lecytyny, E476), czekolada mleczna 25% ( cukier tłuszcz kakaowy, mleko odtłuszczone w proszku, bezwodny tłuszcz mleczny, emulgulatory: lecytyny E476, aromat), czekolada biała 25% ( cukier, tłuszcz kakaowy, mleko pełne w proszku, emulgulatory: lecytyny ( z soi), naturalny aromat), migdały prażone 24%, substancja glazurująca: guma rabska.
Wyrób może zawierać: orzeszki arachidowe i inne orzechy.
Warunki przechowywania: wyrób przechowywać w w suchym i chłodnym miejscu.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA | na 100 g |
wartość energetyczna | 2341 kJ /562 kcal |
tłuszcz | 35 g |
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 14 g |
węglowodany | 50 g |
- w tym cukry | 45 g |
białko błonnik | 9,1 g 5,1 g |
sól | 0,07 g |
Producent: Fabryka Cukiernicza Kopernik S.A.
Herbata dotyk motyla
Zielona herbata Sencha z niewielką domieszką herbaty Chun-Mee z dodatkiem jabłka, maliny, moreli. Całość dopełniają płatki kwiatu nagietka przyprawione delikatnym cytrusowym aromatem.