Zielone migdały

Białe, czarne i zielone 

Pierniczki skomponowane z zieloną aromatyzowaną herbatą oraz Migdałami

Więcej szczegółów

41,95 zł

Opis

W czekoladzietak
Glazurowanetak
Z nadzieniemtak

Pełny opis produktu

Nadzienie o smaku czarnej porzeczki otoczyliśmy długo dojrzewającym ciastem. Jego leżakowanie od początku było u nas najważniejszym etapem produkcji. Zachowaliśmy ten proces w oryginalnej formie, podczas gdy inni dawno o nim zapomnieli. W chłodzie piwnic korzenne przyprawy przesycają aromatem piernikowe ciasto, które nabiera znamiennej słodyczy. 

Waga: 150g

Składniki: biała czekolada 30% (cukier, tłuszcz kakaowy, mleko pełne w proszku, serwatka w proszkuemulgator: lecytyna sojowa, aromat), mąka pszenna, nadzienie 19 % (przecier jabłkowy, cukier, zagęszczony sok z czarnej porzeczki 0,2%, substancja żelująca: pektyny, regulator kwasowości: kwas cytrynowy, substancja konserwująca: sorbinian potasu, aromat, zagęszczony sok aroniowy), cukier, mąka żytnia, skrobia ziemniaczana, barwnik: karmel, substancja spulchniająca: węglany amonu, przyprawy, sól, regulator kwasowości: kwas cytrynowy.

Wyrób może zawierać  jajaorzeszki arachidowe i orzechy.

Warunki przechowywania: wyrób przechowywać w temperaturze do 18oC  i wilgotności względnej do 75%.

Wyrób spełnia wymagania normy PN-A-88120:2000

„Wyroby ciastkarskie czekoladowane, w masie czekoladopodobnej i polewie kakaowej”.

WARTOŚĆ ODŻYWCZA

na 100 g

wartość energetyczna

1652 kJ /392 kcal

tłuszcz

9,3 g

- w tym kwasy tłuszczowe nasycone

5,5 g

węglowodany

70 g

- w tym cukry

48 g

białko

5,4 g

sól

0,16 g

Pierniki w deserowej czekoladzie to jedne z naszych najdostojniejszych wyrobów. Większa ilość ciasta piernikowego oraz znaczna ilość nadzienia morelowego, zadowolą nawet najbardziej wybrednych smakoszy.

Składniki: czekolada  23% (cukier, miazga kakaowa, tłuszcz kakaowy, emulgator: lecytyna sojowa, aromat), mąka pszenna,nadzienie 21 % (przecier jabłkowy, cukier, zagęszczony przecier morelowy 0,2%, substancja żelująca: pektyny, regulator kwasowości: kwas cytrynowy, substancja konserwująca: sorbinian potasu, aromat, barwnik: kurkumina), cukier, mąka żytnia, skrobia ziemniaczana, barwnik: karmel, substancja spulchniająca: węglany amonu, przyprawy, sól, regulator kwasowości: kwas cytrynowy.

Wyrób może zawierać: jajamlekoorzeszki arachidowe i orzechy.


Waga: 145g

Warunki przechowywania: Wyrób przechowywać w temperaturze do 18 oC i wilgotności względnej do 75.

Wyrób spełnia wymagania normy PN-A-88120:2000

„Wyroby ciastkarskie czekoladowane, w masie czekoladopodobnej i polewie kakaowej”.

WARTOŚĆ ODŻYWCZA

na 100 g

wartość energetyczna

1600 kJ /379 kcal

tłuszcz

7,5 g

- w tym kwasy tłuszczowe nasycone

4,5 g

węglowodany

69 g

- w tym cukry

47 g

białko

5,1 g

sól

0,09 g

Migdały prażone oblewane czekoladą deserową, mleczną i białą. 

Waga: 200 g

Składniki: czekolada 25% ( cukier, miazga kakaowa, tłuszcz kakaowy, emulgulator: lecytyny, E476), czekolada mleczna 25% ( cukier tłuszcz kakaowy, mleko odtłuszczone w proszku, bezwodny tłuszcz mleczny, emulgulatory: lecytyny E476, aromat), czekolada biała 25% ( cukier, tłuszcz kakaowy, mleko pełne w proszku, emulgulatory: lecytyny ( z soi), naturalny aromat), migdały prażone 24%, substancja glazurująca: guma rabska. 

Wyrób może zawierać: orzeszki arachidowe i inne orzechy. 

Warunki przechowywania: wyrób przechowywać w w suchym i chłodnym miejscu. 

WARTOŚĆ ODŻYWCZA

na 100 g

wartość energetyczna

2341 kJ /562 kcal

tłuszcz

35 g

- w tym kwasy tłuszczowe nasycone

14 g

węglowodany

50 g

- w tym cukry

45 g

białko

błonnik 

9,1 g

5,1 g 

sól

0,07 g

Producent: Fabryka Cukiernicza Kopernik S.A.

Herbata dotyk motyla 

Zielona herbata Sencha z niewielką domieszką herbaty Chun-Mee z dodatkiem jabłka, maliny, moreli. Całość dopełniają płatki kwiatu nagietka przyprawione delikatnym cytrusowym aromatem.

26 innych produktów w tej samej kategorii: